Mapping klaves na externej ciselnej klavesnici pre Minecraft

Angličtina je preferovaná, ale můžem i hezky česky.
Post Reply
maniacse
Posts: 3
Joined: 19 Mar 2015, 21:29
Location: Jacovce, SK

Mapping klaves na externej ciselnej klavesnici pre Minecraft

Post by maniacse » 19 Mar 2015, 21:49

Zdravim vospolok a chcel by som sa podakovat tvorcovi za tuto aplikaciu! Perfektny napad!

A hned som tu s otázkou.
Najskôr osvetlim situaciu: k môjmu tabletu/ntb Asus Transformer T100 beziaci na Win8.1 som si dokupil numericku klavesnicu. A to z dovodu, ze na instructables.com som nasiel navod, kde si chalan spravil s numerickej klavesnice skratky na PhotoShop a neaku dalsiu foto aplikaciu. Na zaklade tohto som kupil klavesu, stiahol program, a zacal viazat klavesy (zakladny pohyb, W,S,A,D,space,E,Q,...). A tu vznika problem: ked odskusam numeriku napr v notepade, vsetko frci ako ma. Nasledne, ked si chcem preverit mapping pod nastaveniami Minecraftu a dam zmenit nastavenia ovladania, tak vsetko funguje, stlacim napr 8, napise mi "priradena klavesa W". Potom spustim hru, stlacim 8 a nic sa nestane. Zo vsetkych klaves funguje len E a Q, ktore su priradene na 9 a - na numerike. Na nic ine nereaguje, ani pohyb, ani skakanie, nic...

Inak, tiez mam podobny problem ako tu: http://www.hidmacros.eu/forum/viewtopic.php?f=6&t=223
Pokial nemam zapnuty numlock, berie vsetky tlacidla na externej numerickej klavesnici program ako jedno tlacidlo (za cislom tlacidla, kde ma bit v zatvorke stlacene tlacidlo nieje nic "()" az pokial nezapnem numlock, potom uz zobrazuje normalne napr.: 103(4) ) Ak som sa nevyjadril dostatocne jasne, dajte mi vediet, skusim dodat lepsi popis aj so screenshotmi.

Pan autor, vedel by si mi poradit s vyssie uvedenými, nazvyme to problémami?

Zdravim Vas a este raz dakujem autorovi za program!

Rado

admin
Site Admin
Posts: 441
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Mapping klaves na externej ciselnej klavesnici pre Minec

Post by admin » 20 Mar 2015, 08:34

ad minecraft: nemohu vyzkouset, ale podle me klasicka situace, kdy hra cte klavesnici jinak nez pres standardni windows message. Zde zrejme navic "vylepsene" ze pri prirazovani kouka na windows message, pri hre to pak cte nejak primo, kde uz HidMacros nezaberou
ad numlock: to bohuzel take nemohu zkusit - v notepadu ta externi klavesnice funguje na cisla i kdyz numlock zapnuty neni?
Petr Medek
LUAmacros author

maniacse
Posts: 3
Joined: 19 Mar 2015, 21:29
Location: Jacovce, SK

Re: Mapping klaves na externej ciselnej klavesnici pre Minec

Post by maniacse » 20 Mar 2015, 17:58

Zdravim ta, no z toho minecraftu som aj ja mimo, kedze mimo pohyb to ide. Skusim este taku uchylnost, ze priradim pohybu ine klavesy ako su defaultne nastavene a potom skusim HIDmacros (add: odskusane, nefunguje. Stale som bez pohybu. Otverenie inventaru cez klavesu "e" funguje, zahodenie objektu cez "q" funguje, odoslanie prikazu "Esc" funguje. Pohyb a skakanie, nech ho uz prepnem v nastaveniach Minecraftu na akekolvek pismena a nasledne adekvatne zmenim v HidMacros, nereaguje).
K numerike: ano, v pade ide pisat cisla aj s numlockom aj bez neho. Preto to celkom nechapem.. (add: odskusal som numeriku po nastaveni v HidMacros stylom, ze som zapol numlock, naprogramoval klavesy a nasledne som to odskusal v notepade. Výsledok je, ze v notepade idu zmenene klavesy ako so zapnutym numlockom tak aj bez neho).

notalex
Posts: 2
Joined: 12 Jan 2017, 11:03

Re: Mapping klaves na externej ciselnej klavesnici pre Minec

Post by notalex » 13 Jan 2017, 10:07

Moderovano.

Notalex: za takovy prispevek bude priste ban

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest